Sunday, September 17, 2006

Uyanik web icerigi?

Son zamanlarda web icerikleri icin tanimlar ve standartlar gelisiyor. Web ortaminda kullanicilara istediklerini vermeniz ve kisa surede vermeniz gerekiyor. Arastirma yapmadan, onceki nesil haber kanallari gibi tek tarafli bilgi vermek eskisi kadar kolay degil. Dogruyu saptirarak da islerin yuruyecegini saniyorsaniz kullanicilarin karsi gorusu cok kisa zamanda ogreneceklerini unutmayin. Web ortami artik infoware tanimiyla ozdeslestiriliyor bu yuzden datalarinizi maksimum verimde arsivleyin ve sunun.

Pinar altugun magazin programinda soyledigi biz beraberligimizi ilk gundenberi soyluyoruz ama siz salaksiniz arkadasiz diye algiliyorsunuz yalanini yermis gibi yapan ama yemeyen kullancilara hitap ediyorsunuz. Sitenizde veremeyeceginiz sozler yayinlamayin. Oldugunuzdan farkli olmayin. Beraber buyume stratejisi gelistiriyor iseniz stratejiye paralel gidin hedefinizdeki buyuk lafları sanki gerceklesmis gibi sarf etmeyin. Neyseniz onu yansitin. Konulari dogru saptayin cozumlere dogru ulasin. How to rob a bank programinda butun dolandiricilik islerinden gocmenleri sorumlu tutmaya calisan zeki banka yonetcilerinin kisisel bilgilerinizi yasal olarak kim parayi verir ise satma hakki oldugunu bilmiyormus safligina yatmayin(yani kullanicilarinizi aptal sanmayin). Gocmenleri suclayacaksaniz pis islerinizi gocmenlere yaptirmayin siz yapin. Kisa ve anlasilir yazin. 5 cumleden fazla yazilari sadece ilgilenenlerin okudugunu unutmayin. Guncellenmeyen siteleri guncelleniyormus gosterme hatasina dusmeyin.

Kisaca uyanikliginiz olcusunde web icerigi yaratin ve kullancininizin bu uyanikliginiza uyaniklik ile karsilik verecegini unutmayin. Masumane vediginiz sozler en buyuk darbe aldiginiz yerler olabilir. Sakin unutmayin.

saygiyla kalin saygi alin.

No comments: