Tuesday, September 19, 2006

siarem mi CRM mi?

2005 yili itibari ile firmalar 35.000.000.000.00 USD civari parayi siarem yada CRM e harcamis bulunuyorlar. Helpdeskine basvurdugunuz bir bankanin size guleryuzle hizmet verdikten sonra size bunun karsiligi olarak bir sey satmaya ki bunlar genelde sigorta oluyor zorlamasi dogal olarak bir curum olusturmaz ama kesinlikle ahlakli degil. Kullanici her yardim aldiginda boyle siarem tacizine maruz kaliyor ise bir sure sonra kendini kotu hissedecektir yada uyanacaktir:). Bu siarem felsefesi batidan cikmis olmasi ise ilginclik katiyor zira ayni medeniyet turistleri kapalicarsi esanafinin HANUTculugundan yakinmaktan geri kalmiyor.

Hersey satis cebinden parayi alana kadar diyorsaniz hedefiniz para basan merkezler olmali. Elinden geldiginin en iyisini yaparak yasamaya calisan insanlarin tercihlerini elinden almaya kalkarsaniz bir sure sonra 35 milyar x 135 kati parayi harcamak zorunda kalacaksiniz ki oturup paranizi yiyin daha karli.

Faidali siarem yapmayi planliyor iseniz satis kanalinizin rakamlari yaninda sosyal projelerinizi de hesaba katiyor olsaniz iyi edersiniz aksi halde yanlis is yapiyorusunuz. Silah isine girerseniz daha cok kar elde edersiniz.

saglicakla ciaREM

No comments: