Tuesday, June 13, 2006

Nereye dokunacagini bilmek.

Basarili ve ise yarar bir arayuz tasarimi istiyor iseniz, hedef kitlesi belirlenmiş ve hedef kitlenin kullanim alişkanliklarini saptamis ve geriye ne zaman ve nereye dokunacaginiz gerektiginizi biliyor olmaniz gerekmektedir.
Gecen sene balayinda gittim muhtesem guzel ulke Tayland da ayak masaji yaptirdigim yerin tabelasini sizin ile paylasmak istedim. Ayak masaji oyle basit ovusturma olayi degil. Her bolgenin etkiledigi bir organ var ve bu organlar belirli sureler dokununca tetikleniyorlar. Ayak masaji ile arayuz yonetiminin birbirine oldukca benzer taraflari var.

Kullanicilarin kullandiklari araclari birer organ olarak ele alir isek belirli araliklar ile duzenli bakimlarini yapmali ve hepsinin hakkini vermemiz gerekmekte. Her araci belirli bakimlardan gecirmeli, gerekli sorunlari gidermeli ve kan akisini hizlandirmaliyiz. Ornek olarak akcigerler ile navigasyon sistemini ele alir isek akcigere yapacagimiz duzenli masaj ile akcigerdeki kan basincini duzenleyebiliriz. Navigasyonun da kan basincini duzenleyerek maksimum faydayi elde edebiliriz. Navigasyon nasil duzenlenir der iseniz; eger kullanicinizi taniyor iseniz yada duzenleme yetkisi verdi iseniz onemsedigi ve en cok kullandigi sayflari sag click menulerine alabilir yada yukarida fazla kullanmadigi menuleri daha sonuk renklerde tasarlayabilirsiniz.



Dogunun insan hazzina ve varligina verdigi onemi bir batili gozler ile anlamak oldukca zor. Bati bu hazzi kullanmak ve tuketmek uzerine kurulu iken dogu hisetmeye ve anlamaya odaklanmis durumda. Hissetmek ve anlamak basarili sistemlerin kurulmasinda en onemli yetidir.

Not: Tayland da sex ticareti felaket boyutda ama saygi o kadar yuksek ki yaninizda bir kadin yada erkek var ise size bulasmiyorlar. Oldukca da ucuz ve guzel tatil gecirmek isteyenlere oneriririm.

No comments: