Saturday, November 11, 2006

cep telefonu ile telefon gercek telefon defterini beraber kullanmak,

Bu hintliler cok ilginc bir bakis acisi tasiyorlar ve beni cok sasirtiyorlar. Problemin cozumune bu kadar odaklanmak ve farkli dusunememe ornekleri ile bana hep ilginc deneyimler yasatiyorlar. Mesela cep telefonu ile bildigimiz gercek telefon rehberini kullanıyorlar, yani adam once cep telefonunu aliyor eline sonra ufak tel defterini cikariyor sonra numarayi buluyor, ceviriyor ve konusuyor. Tel defterini katliyor cebine koyuyor ve telefonu kapatiyor. Size tanidik geldi mi?

Yani is dunyasinda eskilerden kurtulamayan ve yenilige alisamayan o kadar cok surec yasatiyoruz ki bu deneyimden cok farkli degiliz.

Iyi taraflari yok degil aslina mesela cep tel bozulursa gercek defterden bakip arayabilir. Peki tel defteri kaybolmaz mi? yada telefon defteri dusurulmez mi? Tabiki ikiside yok olma riski tasiyor.
Eskinin riskleri ile yenilerin risklerini neden ayri ayri degerlendirip hepsie gore onlem almak fazladan kaynak ayirmayi gerektiriyor. Yenilenen sistemlere uymak cok daha az maliyet ve cok daha az kaynaka mal oluyor.

Bilisim stratejilerinizi de goz acip kapama hizinda degisen teknolojiye gore uydurmak surec yonetiminizi kolaylastiracaktir. Tavsiye istiyorsaniz dansimanlara cok para verebilirsiniz. :P

No comments: