Sunday, August 20, 2006

Teknoloji Ortaginizi iyi secin ?

Teknoloji üretmeye ve kullanmaya en ihtiyaç duyduğumuz günlerde teknoloji ürettigini düşündüğüm dev turk bilisim firmalarinin web sitesine girdiğinizde hiçbir head meta tagının düzenlenmediğini, navigasyon sisteminin yeterince optimize edilmediğini ( bilisim ve teknolojiler degil satis odakli herhangi bir firma gibi), arayüz tasariminin ozenli olmadigi, html kodlarinin standartlardan uzak olduğunu gözlemliyorsunuz.

Üstelik bir bilişim firmasinin designed and developed by baska bilisim firmasi sifatini tasimasi teknolojide guvenden oldukca uzak sergiliyor. Piyasada sadece guven adina gereginden fazla profesyonel sifati tasidigini dusunuyorum.

Sektor olarak ne zaman ticareti kurnazca oynamaktan vazgecer isek o zaman hindistan yada baska ulkeler ile asik atmaya baslayabiliriz.

Teknoloji ortaginizi secerken size en kolayini degil sizi en yuceltecegi secmelisiniz.

Sozlesmeyi imzaladiginiz andan ve su anki konumunuza bakarak teknolojik gelisiminiz odediginiz faturalari karsiliyor ise bilisim departmaniniza ovgu yagdirabilrisiniz. Eger teknolojik gelisminiz beklediginizin( rakiplerinizin) cok altinda ise bugunu kurtardiginizi dusunebilirsiniz ama teknoloji yatirimlarinin getirileri aninda gorunmez.

No comments: