Friday, August 18, 2006

Karagüneş

Beşiktaş iskelesinde tesaduf eseri dinledigim santur beni kendimden geçirdi. Santur ilginç bir saz Kanuna benziyor ama cubuklar ile vurularak çalınıyor. O kadar dingin ve surekli bir sesi var ki. Melodi hic bitmicek gibi. Süreklilik yanında her bir tele vurunca yanında diger 4 telden cikan benzer tını insanı sakinleştiriyor. Sanırım tek bir tınının da etkili oldugu alanlar vardir ama 4 tınının birden olmasi bir baska guzellik sunuyor.

Herseyin satin alinabildigini dusundugunuz dunyada tınının buyusu cok etkili. Bir tanesi mutlaka sizi yakaliyor ve cesitliligin ne kadar onemli oldugunu gosteriyor. Yaptigimiz iste de benzer ozellikler var. Arayuz tasariminda benzer tınılari benzer secenekler ve alternatifler ile sundugunuzda surekliligi kesinlikle yakaliyorsunuz. Sadece para kazanmak, Sadece proje konratina sabit kalmak, değişimi yaşayamamak ve çalışan bir proje sunamak bu tınıları olduruyor.

Sadece para kazanmak yaraticiligi degil ama tatmin olmayi olduruyor. Bir yerden sonra odak noktanız sadece para oluyor ve maymunlar ve para deneyindeki gibi bir kaosa surukleniyorsunuz. Korumak adina detaylardan ve zevklerden uzaklasiyorsunuz.

Saglicakla

No comments: