Sunday, June 17, 2007

Teknolojiyi olduren suphedir.

Cok dusundun bu yaziyi yazip yazmamayi fakat yazmanin teknoloji satin alanlarin daha dikkatli olmasini saglamasi adina yazmaya karar verdim. Daha once hizmet verdigim bir firmanin - teknoloji partneriniz sloganiyla Turkiye'nin en buyuk IT sirketlerinden biri- database'ine elle insert ederek girdigim kisisel email adresime, benden sonra hizmet vermeye baslayan firmanin sharepoint ps spamlari dusmeye basladi.

Simdi kimseye ozellikle tedarikci firmaya vermedigime emin oldugum email adresimin musteri database'ine hizmet saglayici olarak erisebilen birileri tarafindan reklam amacli olsada kullanililabiliyor olmasi (erisilebilen database is dunyasinin buyuk oranda dogru ve gercek email adreslerini barindiriyor) oldukca dusundurucu. Her iki firma da teknoloji satiyor. Yani email adresim onlarin sattigi teknolojinin guvencesi altinda. Yani suphe duymama zorunda oldugum ve gelecegi yaratmak adina tonlarca para verdigim teknoloji partnerim kisisel email adresimi koruyamiyor olmasi, is bilgilerimi nasil koruyacak suphesi olusturarak kendi islerini baltaliyolar ve bu vurdum duymazlik beni kahrediyor. Mutlaka haberleri vardir diye dusunuyorum yok ise ise firmaya nasil teknolojik partner denir ki?

Firmalar; lutfen kutucuklari isaretlerken verdiginiz sozleri yerine getirin. Global baski buyuklugunuzu hic dinlemez ezer gecer. aman ha

No comments: