Friday, March 16, 2007

2007 neyin yılı?

Kullanıcı tarafından yaratılan içerik yılı idi 2006. peki 2007 ne yılı olacak dersiniz? Msnbc haberine göre 2007 widget(dashboard)lerin yılı olacak. İşdünyasi evrim geçiren web yapısına henüz ayak uyduramazken nerden çıktı bu widgetler? Mazaretleri de aslında hazır. "Daha youtube'u tam taklid edemiyoruz birde widgetler ile ugrasacak enerji ve kaynagımız yok ."

İşdünyamızın anlaması gereken interneti cazip kılan özelliği yani kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillenmesi. Eğer işinize yarayan program, içerik, bilgi, olay veya haber dünyanın neresinde olursa olsun kullanıcının elinin altında olmalı. Kullanıcı işine yarayanı süzebilecek kadar kendini internete adadı bu bağlada kendi güvenliğinide öğrendi. Ona istediğini en kısa sürede verenler kazanacak.

Google Gadgets ile Google personal homepage ile kullanıcılarına o sade arama arayüzünden çok daha fazla şey sunması gerektiğini farkediyor. Yahoo widget servisi ile uzun zamandır verdiği hizmetleri önplana çıkarıyor ve tabi dashboard olarak tiger işletim sistemi içinde olan apple kaynaklarını çoğaltarak güçlendiriyor.

Düşünsenize widgetler ile neler yapılmaz? Artık web sitelerinin yerine parça parça hizmetlerin aldığı bir dünyada sizin hazırlıklarınız yeterli mi? Dünyayı gene geriden mi takip edeceksiniz?

Hemen bilişim departmanınıza bir danışın derim.

No comments: